17-03-06

Ontstaan

Ontstaan

Het prille begin

De club werd boven de doopvont gehouden op 1 jan. 1997 en is ontstaan uit de "WTC De Statievrienden". Deze club richtte wielerwedstrijden in t.g.v. van statiekermis te Herzele. De oorspronkelijke activiteiten, het organiseren van wielerwedstrijden werd op verzoek van de bezielende werkende leden volledig opgedoekt wegens de hoog oplopende kosten, zodat enkel nog de nevenactiviteit van mountainbike en wielertoerisme overblijven.

WTC De Wijngaardvrienden Herzele 

De club verhuisde  naar Borsbeke. Het bestuur werd grondig gewijzigd. Daar het lokaal nu gevestigd is in Eet-& praatcafé De Wijngaard luisteren we vanaf sept. 1999 naar "WTC De Wijngaardvrienden Herzele" weliswaar onder hetzelfde vergunningsnummer van WBV. De club heeft zijn roots in het hartje Herzele en heeft sinds de naamswijziging een uitsluitend recreatieve werking met een afd. cyclo en mouintainbike.

Topclub 

Als nog vrij jonge vereniging zijn we binnen de provincie toch geen onbekenden bij WBV. Tal van brevetten tot het brevet 150km werden ingericht. Zelf richt onze club ieder jaar diverse fietstochten in.

De aansluiting bij de toenmalige KBWB leidde tot deelname aan heel wat regionale fietsrally's. Ook staan enkele van onze leden regelmatig aan de startlijn van gereputeerde fietsklassiekers zoals de Waalse Pijl, De Ronde Van Vlaanderen, Tilff-Bastongne-Tilff enz.

Maar ook in het buitenland duiken we geregeld op. De uitstappen brachten ons reeds naar de Moezel, Zwarte Woud, De Sologne, Picardië enz.. Dit jaar gaat de zesdaagse buitenlandse uitstap naar de Vogezen met als eindbestemming Gérardmer. In 2003 & 2004 slaagde de club erin de titel van topclub te behalen respectievelijk in de 4e & 3e prov. afd. Als betrekkelijk kleine club in de regio binnen de provincie hebben als enig doel het behoud in de 2e prov. afd., verder reikt onze ambitie niet.

Toporganisator

Door de jaren heen zijn we erin geslaagd om tal van toporganisaties te brengen.

De Ganzewachters VTT begon eind de jaren 90 met een paar honderd deelnemers maar bereikt de laatste 3 jaar steeds een 1000 mountainbikers. De VTT heeft sinds de uitgave van 2003 een viersterren label achter zijn naam staan. De kers op de taart is de labelorganisatie "Fietstocht Luc Badisco-Toyota" . De 1e editie in 2005 was goed voor niet minder dan 1240 deelnemers, daarmee  nestelde de fiets- & VTT tochten zich op de 2e plaats in de provincie. Onder de slogan samen uit samen thuis fietsen we elk jaar een ééndagsfietstocht van ongeveer 160km met verschillende tussenpauzes. Als afsluiter volgt een etentje in ons clublokaal. Laat ons maar het kleine gezellige clubje bijven uit Herzele.

Interesse !!!

Aarzel niet informeer  i.v.m. voorwaarden voor aansluiting.

Secretariaat : Freddy De Cooman

                     Wijteveldstraat 7

                     9552 Herzele

                     Tel. 053/62.62.22  of  0472/77.82.29

                     E-mail : freddy.de.cooman@telenet.be

 

 

 

 

 

18:31 Gepost door Verslaggever | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |